Peugeot 2008 Forums banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
hi folks.
on occasion and i dont know what exact sequence of events cause this.
it never happens from a cold start.
car has been running and you have to stop and get out on getting back in and engaging the lever to drive, it doesnt register the A for automatic on the dash and car wont move, wont register the R reverse or switch to M for manual.
the only way i know so far to clear it is to turn off the engine for a full 2 minutes and restart. thats fine unless you blocking traffic and it get a bit stressful. any ideas appreciated.
 

·
Registered
Joined
·
371 Posts
Vinny

Some important information is missing from your post, namely:

1) How long/many miles in your ownership?
2) Mileage of the vehicle?
3) Any evidence of gearbox fluid changes?

One of the reasons I went for a proper EAT6 (with torque convertor) auto tranny available from 2016 and not an earlier ETG which has a poor reputation and has been discontinued for that reason. I researched it quite a bit prior to purchase, both on this forum and on the web.

This post may be useful on a fluid change, it depends on your level of expertise with such matters:


If not up to it then the first course of action would be to have it recovered to an auto tranny specialist, but be prepared for a shock, as if the transmission isn't restored with a fluid change then it may mean a new transmission, which may well be cost prohibitive.

Good luck!
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #3
apologies , ya im not the best typist. This automatic transmission car was bought new and i think the issue has always been there, so the 70km are all our own from new in 2014. Gear box oil changes , i cant say only that Peugeot dealer did all the services but i always forgot to ask them about this issue when i gave them the car :(. im only getting a chance to chase these annoyances up now during this period when work is quiet)
But this is rare enough occurrence, i mean max 3 times per year
im thinking its just a sequence of events i do when i get out of the car and then back in that locks the system up and needs two minutes with engine and power off to do a full reset. The car runs perfectly otherwise.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top