Peugeot 2008 Forums banner

Jak zmienić oświetlenie deski rozdzielczej

308 views 2 replies 3 participants last post by  kashasteve  
#1 ·
Kupiłem to w zeszłym tygodniu, edycja z 2008 roku, rocznik 2019, i mam pytanie, na które mam nadzieję, że uzyskam odpowiedź. Te 2 czerwone światła na moim desce rozdzielczej otaczające mój prędkościomierz, jak je zmienić? Chcę niebieskie i nie mam problemu z wysłaniem go do warsztatu, aby to zrobili. Przeszukałem internet i nie mogę znaleźć filmu o tym, jak to zrobić samemu lub jak zastąpić czerwone niebieskimi. Czy ktoś ma jakieś rady? Dzięki.
Image

#2 ·
Cześć,
Jedyna zmiana koloru, jaką znam, to zmiana całego ekranu z niebieskiego na pomarańczowy/brązowy. Instrukcja obsługi zawiera wskazówki, jakie przyciski nacisnąć.
Gdy silnik zostanie uruchomiony, wszystkie czerwone kontrolki ostrzegawcze gasną, chyba że wystąpi usterka.
Miłej jazdy, ........ i uzupełniaj olej, gdy tak podpowiada.
MikeR

#3 ·
Właśnie kupiłem tę edycję z 2008 roku z 2019 roku w zeszłym tygodniu i mam pytanie, na które mam nadzieję, że uzyskam odpowiedź. te 2 czerwone światła na moim desce rozdzielczej otaczające mój prędkościomierz, jak je zmienić, chcę niebieskie i nie mam problemu z wysłaniem ich do garażu, aby to zrobić. Przeszukałem internet i nie mogę znaleźć filmu o tym, jak to zrobić samemu lub jak wymienić czerwone na niebieskie, czy ktoś ma jakąś radę, dzięki.

View attachment 1324
Przepraszam - prawdopodobnie niezbyt pomocne - mój to 2017 2008 Diesel Allure - zgadzam się z MikeR. Moje światła są niebieskie. Jedyna zmiana koloru, o której wiem, to cały ekran z niebieskiego na pomarańczowy/brązowy, ale to jest ekran infotainment. Nie mam opcji zmiany kolorów wokół zegarów. Może opcja istnieje po podłączeniu pojazdu do czytnika Obd2 - wiem, że czasami dają one możliwość zmiany ustawień pojazdu, które nie są powszechnie dostępne.